ଗ୍ରୀଷ୍ମ ରୁତୁରେ ଶରୀରକୁ ଥଣ୍ଡା ରଖିବା ପାଇଁ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ଖାଇବା ସାଧାରଣ କଥା । ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ଲୋକ ଥଣ୍ଡା ପିଇ ଗରମରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଥନ୍ତି । ସବୁ ବୟସର ଲୋକମାନେ ଭଲ ଭାବରେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ ପିଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । ଏହାର ଥଣ୍ଡା ହେତୁ ଏହି ପାନୀୟଗୁଡିକ ଲୋକଙ୍କୁ ବହୁତ ଆକର୍ଷିତ କରିଥାଏ କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଅତ୍ୟଧିକ ପିଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷତିକାରକ ମଧ୍ୟ ହୋଇଥାଏ ।
ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଅଜବ ଲାଗୁଥାଇପାରେ କିନ୍ତୁ ଏହା ସତ ଯେ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ଆପଣଙ୍କୁ ଅସୁସ୍ଥ କରିପାରେ । ବିଶେଷକରି ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଏହି ଜିନିଷଠାରୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଦୂରରେ ରହିବା ଉଚିତ୍ ନଚେତ୍ ଚିନି ସ୍ତରରେ ହଠାତ୍ ଵଢିଯାଇଥାଏ ।
ଏକ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ । ସୋଡା ସହିତ ଶର୍କରା ପାନୀୟରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ପରିମାଣ ଅଳ୍ପ ଅଟେ । ଅଧିକାଂଶ କୋଲ୍ଡ ପାନୀୟରେ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଚିନି ଏବଂ କ୍ୟାଲୋରୀ ଥାଏ । ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣରେ ଚିନି ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ । ଚିନି ପାନୀୟଗୁଡିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ ।
ଅତ୍ୟଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ଶରୀରର ଓଜନ ବଢାଇପାରେ ଏବଂ ଅନେକ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ବି ଥାଏ। ଅତ୍ୟଧିକ ମିଠା ପାନୀୟ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟରେ ଚର୍ବି ଜମା ହୋଇପାରେ । ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟରେ ପ୍ରଚୁର ଫ୍ରୁଟକୋଜ୍ ଥାଏ, ଯାହା ପେଟରେ ଚର୍ବି ଜମା ହୋଇପାରେ । ଏହାକୁ ଭିସେରାଲ୍ ଫ୍ୟାଟ୍ ବା ପେଟର ଚର୍ବି କୁହାଯାଏ । ପେଟର ଚର୍ବି ବୃଦ୍ଧି ମଧୁମେହ ଏବଂ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା ବଢିଇଥାଏ ।