ଅମୃତଭଣ୍ଡା:
ଅମୃତ ଭଣ୍ଡା ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ଭରପୂର ଅଟେ। ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଚର୍ମକୁ କଠିନ ରଖେ। ତେଣୁ, ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରନ୍ତୁ |ଅମୃତଭଣ୍ଡା ଚେହେରାରେ ପଡୁଥିବା କୁଞ୍ଚିକୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ କେ ଏବଂ ତ୍ୱଚା ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭିଟାମିନ୍ ଇ ଭରପୂର ଅଟେ । ଅମୃତ ଭଣ୍ଡାରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ, ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମକୁ ଯୌବନ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ |
ଆଭୋକାଡୋ:
ଚର୍ମ ପାଇଁ ଆଭୋକାଡୋ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଭଲ |ଆଭୋକାଡୋରେ ଅନେକ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରେ ମୁକ୍ତ ରେଡିକାଲ୍ ସହିତ ଲାଇଟ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ଚର୍ମର ଚମକ ଏବଂ ଯୌବନ ଲୋପ ପାଇବ ନାହିଁ |ଆଭୋକାଡୋରେ ଭିଟାମିନ କେ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ ଇ, ଭିଟାମିନ୍ ବି ଏବଂ ଏ ସି ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି।
କୋବି:
ପ୍ରତିଦିନ ଆପଣଙ୍କ ଖାଦ୍ୟରେ କୋବିମୁ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ। କୋବିରେ ବହୁତ ପାଓ୍ୱାରର ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟରହିଥାଏ। ଯାହା ପାଇଁ ଏହା ଦୁନିଆର ସବୁଠାରୁ ହେଲଦି ଫଳରେ ଗଣାଯାଏ। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ଇର ମାତ୍ରା ବହୁତ ଅଧିକ ଥାଏ। ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ତ୍ୱଚା ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।