ତାଜା ଗହମ ରୁଟି ତୁଳନାରେ ବାସି ରୁଟିରେ ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ ବହୁତ କମ୍ ଥାଏ। ରୁଟି ଥଣ୍ଡା ହେବା ସହିତ ଏହାର କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଗଠନ ବଦଳିଯାଏ ଏବଂ ଚିନିରେ ପରିଣତ ହେବା ମନ୍ଥର ହୋଇଯାଏ । ଏହି କାରଣରୁ, ଏହା ରକ୍ତରେ ଧୀରେ ଧୀରେ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ମୁକ୍ତ କରିଥାଏ । ଏହାର ଅର୍ଥ ଯଦି ଆପଣ ଜଳଖିଆ ପାଇଁ ପୁରୁଣା ରୁଟି ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଏକ ଲାଭଜନକ ହେବ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ କ୍ଷତି ନୁହେଁ ।
ଯେତେବେଳେ ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ଅକାମୀ ହୋଇଯାଏ ସେଥିରେ ଫେଣ୍ଟେସନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ହୁଏ । ଏହି ପ୍ରକ୍ରିୟା ଯେକୌଣସି ଖାଦ୍ୟକୁ ଏକ ସୁପରଫୁଡ୍ କରିଥାଏ । କହିବାକୁ ଗଲେ ଯେତେବେଳେ ରୁଟି ବାସି ହୋଇଯାଏ ଏହା ପ୍ରୋବୋଟିକ୍ସର ଉତ୍ସ ହୋଇଯାଏ ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଜରୁରୀ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ପୁଷ୍ଟିକର କରିଥାଏ । ଅନ୍ତନଳୀରେ ଥିବା ଏହି ଜୀବାଣୁ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଆଣିଥାଏ ।ଏବଂ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢନ୍ତୁ ଜୀବନଶୈଳୀ ଖବର