ଓଜନ କମାଇବା ଖାଦ୍ୟ, ବ୍ୟାୟାମ ଏବଂ ଜୀବନଶୌଳୀରେ ଠିକ୍ ସନ୍ତୁଳନ ରହିବା ଜରୁରୀ । ହଁ କିଛି ଜିନିଷ ଅଛି ଯାହା ତୁମର ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ କୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରେ ଏବଂ ଓଜନ ହ୍ରାସକୁ ସହଜ କରିଥାଏ। ବିହନ ମଧ୍ୟ ସେହିମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଯାହା ଦ୍ରୁତ ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ପେଟ ଅଧିକ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଥାଏ। ଶରୀରରେ ଓମେଗା, ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍, ଫ୍ୟାଟ୍ ଏହି ମଞ୍ଜିରୁ ପ୍ରୋଟିନ୍ ମିଳିଥାଏ। ତଥାପି ଏହା ଜାଣିବା ଜରୁରୀ ଯେ କେଉଁ ମଞ୍ଜି ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ଏବଂ କେଉଁ ସମୟରେ ସେଗୁଡିକ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ।
ଓଜନ ହ୍ରାସ ମଞ୍ଜି କେଉଁଗୁଡିକ
ଓଜନ କମାଇବା ପାଇଁ ଆପଣ ଚିଆ ମଞ୍ଜି, ସୂର୍ଯ୍ୟମୁଖୀ ମଞ୍ଜି, କଖାରୁ ମଞ୍ଜି, ତରଭୁଜ ମଞ୍ଜି, ଫ୍ଲକ୍ସ ମଞ୍ଜି ଏବଂ କ୍ୱିନୋ ମଞ୍ଜି ଖାଇପାରିବେ ।ଏହି ମଞ୍ଜି ଗୁଡିକ ଉଚ୍ଚ ପ୍ରୋଟିନ୍, ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର, ସୁସ୍ଥ ଚର୍ବି ଏବଂ ଓମେଗା୩ ରେ ଭରପୂର ଅଟେ। ଏହା ଆପଣଙ୍କର ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ କୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରେ । ଫାଇବରରେ ଭରପୂର ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କୁ ଅଧିକ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭୋକ ଲାଗିନ ଥାଏ ।
ମଞ୍ଜି କେବେ ଖାଇବା ଉଚିତ୍:-
ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଭଲ ସମୟ ହେଉଛି ମଧ୍ୟରାତ୍ରି ଅର୍ଥାତ୍ ରାତିର ଖାଇବା ପରେ କିମ୍ବା ସନ୍ଧ୍ୟାର ସ୍ନାକ୍ସ ସମୟରେୟ ଏହି ସମୟରେ ଜଣଙ୍କୁ ହାଲୁକା ଭୋକ ଲାଗିଥାଏ । ଏବଂ ଏହି ମଞ୍ଜି ଖାଇବା ଭଲ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ସହିତ, ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ଏବଂ ରାତ୍ରୀ ଭୋଜନ ସମୟରେ ଆପଣ ଅତ୍ୟଧିକ ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରନ୍ତି ନାହିଁ ।
ମଞ୍ଜି କିପରି ଖାଇବା ଉଚିତ୍ :-
ଯଦି ଆପଣ ଚାହାଁନ୍ତି ଆପଣ ମଞ୍ଜିକୁ ଭାଜି କରି ସ୍ନାକ୍ସ ଭାବରେ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଆପଣ ସାଲାଡରେ ମଞ୍ଜି ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ। ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଜଳଖିଆରେ ୧-୨ ଚାମଚ ମଞ୍ଜି ଖାଇପାରିବେ । ଯଦି ଆପଣ କେବେ ଗାର ଭଳି ଜିନିଷ ଖାଇବାକୁ ଇଛା କରନ୍ତି ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଇ ପାରିବେ ଏହା ଭଜା ଲୁଣିଆ ମଞ୍ଜି ବହୁତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ ।
ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ଜୀବନଶୈଳୀ ଖବର :